A Tábor

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kreatív Művészeti Kalandtábor
…Egy Tábor ami Rólad szól, egy Tábor ami Érted van…

Akik részt vettek már "Kreatív Táborban", azoknak mondanunk sem kell,
hogy mit jelent egy valódi tábor részesének lenni!
-véget nem érő pörgés,
-megállás nélküli programokkal,
-folyamatos játékokkal,
-izgalmas kihívásokkal,
-életre szóló emlékekkel,
-szüntelen nevetésekkel,
-feledhetetlen  kalandokkal,
-meseszép környezetben,
-mindez szuper csapattal,
-verhetetlen áron!…
Ez a KREATÍV TÁBOR!

HÍRLEVÉLLEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK: Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a 2017. júniusa előtti hírlevélre feliratkozások törlésre kerültek, így aki a továbbiakban szeretne hírlevelet kapni, újra fel kell iratkoznia az oldal alján található alkalmazással! Tájékoztatunk továbbá minden érdeklődőt, hogy amennyiben Táborokkal kapcsolatban e-mailt ír nekünk, az info@kreativtabor.hu címre, azzal automatikusan újra regisztrálásra kerül, melyről egy megerősítő e-mailt is kap, ahol azt jóvá kell hagyni!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ÚJDONSÁGOK A TÁBOROKKAL KAPCSOLATBAN:
Sziasztok, üdv. minden korábbi és új Táborlakónak!
Sokan kérdezitek, milyen Táborozási lehetőségek vannak, lesznek. A továbbiakban két fő változás lesz csupán: Kicsit átalakítjuk a következőekben a lehetőségeket, hogy még inkább személyre szabhassuk mindenki igényeinek megfelelően a Kreatív Tábort, valamint szigorúbb elbírálással juthatnak a jelentkezők a Táborba.
Az új lehetőségek légyege, hogy a jelenlegi "KALAND-TÁBOR" mellett (ahogy ezt már az előző évadban szerveztük) további "szekciók"-ra lehet majd jelentkezni; "ZENEMŰVÉSZET", és "MÉDIA" területek. Amíg a "kalandorok" csak bátorsággal és erős idegzettel kell bírjanak 😀 , addig a "zenészpalánták" és "média" szekcióra jelentkezők esetén szükséges előképzettséggel és alapszintű szakmai tudással rendelkezni. A muzsikusokkal kis-zenekari közös zenélés élményeit, a média iránt érdeklődők a fotózás, fim készítés és színpadi szereplés lehetőségeit éljük ki, míg végül közösen egy komplett színpadi produkciót hozunk létre.
Adatvédelmi szempontból a továbbiakban szigorúbban bánunk a jelenlevők védelmében a készített tartalmakkal, így a fotókkal, videókkal kapcsolatban, és az azokat illetéktelenül felhasználókkal szemben, mert a közelmúltban számtalan esetben használták engedély nélkül hamis, valótlan hírek illusztrálására a felületeinken tárolt saját tulajdonú képeket, videókat.
Jelentkezés szabályai az alábbiak szerint változnak: Minden esetben e-mailben (info@kreativtabor.hu) kell a részvételi szándékot jelezni, a szekció (KALAND-TÁBOR, ZENEMŰVÉSZET, MÉDIA), az évad és a tervezett időpont körülbelüli megjelölésével (Pl. Kaland-Tábor, 2018. augusztus, 12 nap), valamint a jelentkezőt bemutató rövid levéllel, melyben a leendő Táborlakó megírja miért szeretne részt venni a Kreatív-Táborban, és milyen céljai vannak ezzel kapcsolatban. Ezután válaszlevélben küldünk további információkat a megjelöltekre vonatkozóan, amennyiben a megjelölt intervallumban Táborozási lehetőséget ajánlunk. A további jelentkezési lap, tesztek, kérdőívek kiküldésere ezután kerül postai úton sor. Előjegyezni a Tábort mindig előző év szeptemberétől lehet.
Oktatóink továbbra is a szakterületükön elismert Mester és Művész emberek, Nevelőink pedig magas szakmai képesítéssel és gyakorlattal rendelkező Pedagógusok.
Kísérőknek továbbra is szívesen fogadjuk önkéntes jelentkezőket, a korábban kiírt feltételeknek megfelelően!
TÁBOROK: ŐSZI TÁBOR, Siófok (őszi szünet, 3 éj, 4 nap), TAVASZI TÁBOR, Cserkeszőlő (tavaszi szünet, 3 éj, 4 nap), KREATÍV TÁBOR, Kelet-Mecsek tájvédelmi körzet (nyári szünet, 10-12 nap).
MINDEN ESETBEN érdemes alaposan átolvasni a SZABÁLYZAT-unkat, valamint a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK-re adott válaszokat, mert az abban leírtaktól a továbbiakban sem térünk el!
További kérdéseket e-mailen várjuk.
Üdvözlettel:
SZIVÁRVÁNY – Kreatív Művészeti Kalandtábor szervezői, közreműködői nevében:
Hatvani Szabolcs

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A KREATÍV TÁBOR mára már fogalom…
Hogy ez mit is jelent? Mi szervezők és nevelők önkéntesként vállaljuk a Gyerekek táboroztatását. A szakirányú végzettségünk, és korábbi tapasztalataink évek óta megerősítik azon hitünket, hogy csakis így, önzetlenül lehet eredményeset és maradandót létrehozni, hiszen szó szerint minden a saját munkánk gyümölcse. Ez az elhivatottság és elszántság adja meg Őszinteségét és jó hangulatát az egész Tábornak. A programok sokasága és színvonalassága, a számtalan helyszín amit bejárunk, pedig fejlesztővé és emlékezetessé teszi az együtt töltött nappalokat és éjszakákat!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A KREATÍV TÁBOR CÉLJA:
A hazaitól eltérő környezetben a gyerekek kreatív és művészi hajlamait kiaknázva, az együttműködésen alapuló (zenei illetve színpadi) játékos produkciók létrehozása. Ismerkedés a helyi népművészet hagyományaival, ismerkedés a Természeti környezettel. A közösségi élet fejlesztése csapatjátékok, vetélkedők közösségépítő erejének felhasználásával.

Ajánlott korhatár: 7 – 14 év. Tervezett létszám turnusonként ~25 fő + kísérők.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ÁLTALÁNOS NAPIREND TERVEZET:
6.30. – Ébresztő, reggeli torna, mosakodás, körletrend
7.30. -Reggeli
8.00. – 13.30. – FOGLALKOZÁSOK
(KÖZBEN: 10.00. TÍZÓRAI)
13.30. – Ebéd
14.30. – 16.00. Szabadfoglalkozások, foglalkozások
16.00. – UZSONNA
16.00. – 18.30. – CSAPATJÁTÉKOK, VETÉLKEDŐK, KIHÍVÁSOK
18.30 – VACSORA
19.00. – 22.00. – ESTI PROGRAMOK
22.00. – PÓTVACSORA
22.00. – tól – Éjszakai programok
Takarodó (Végkimerültség esetén)
ÁLLANDÓ PROGRAMOK: Éjszakai túra, Bátorságpróba, Csapatok küldetései, önálló feladatai, Vetélkedők, Kihívások, Diszkó, stb… stb…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A Kreatív Tábor helyszíne 2010-ben a Szelídí tó volt, majd  2011-től a Váraljai Parkerdei Ifjúsági Tábor. A Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet határán található Váralja, Bonyhádtól 12km-re nyugatra, a Mecsek lábánál fekszik. A tábor a településtől néhány kilométerre elhelyezkedő Parkerdőben van, lábánál három tó található, melybe a környező források vizei folynak, a hátterét a Mecsek nyúlványai szépítik. 2014-től újabb (ámbár egyéb táborainkból már ismert!) bázishellyel bővülünk, ami nem más mint Óbánya.

/VÁRALJA – A fotók 2010. július 21-én, és a Kreatív Táborok alkalmával készültek./

Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor
Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor

SZÁLLÁS, ELLÁTÁS:
A szállásra kőépületekben és sátrakban van lehetőség. A házikók 8-10 ágyasok. Napi étkezések száma: 6. Ezen felül is bármikor, bármennyit lehet enni!
MENÜ összeállítása a Ti listátok alapján!
REGGELI /kontinentális/, TÍZÓRAI /gyümölcs, édesség, desszert/,
EBÉD /két fogás: Leves, Második, Savanyúság/,
UZSONNA /desszert, édesség, gyümölcs/,
VACSORA /meleg vacsora/, PÓTVACSORA /hideg, vagy főtt étel/
Az étkezés az étkezőben történik. Váralján részben a tábor által nyújtott menüből, részben önellátóan az igényeitek szerint, így az ételek elkészítése alkalmanként a napi programok részét képezik! 🙂 Benti foglalkozásokhoz használható helyiségek (Váralján) az ebédlő és foglalkoztató terem. Az udvaron Játszótér, Ping-pong asztal, Kosárlabda pálya található. Tisztálkodásra a 2-2 külön épületekben található, női/férfi zuhanyozókban van lehetőség. Óbányán a szobákhoz tartozó saját mosdó is van. A szabadidőt a saját udvarban, vagy a szomszédságban lévő focipályán és az erdőben töltjük… 🙂

A TÁBOR (Váralja):

Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor
Váralja, Tábor
Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor
Váralja, Tábor
Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor
Váralja, Tábor
Váralja, Tábor Váralja, Tábor Váralja, Tábor

A SZÁLLÁS ÓBÁNYÁN (2014, 2015):
A Kreatív Tábor egyik felében, a meseszép Óbányán lakunk. A Tulipános Ház kifejezetten barátságos és családias házikói, szobái és környezete garantálja a helyszín és egyben a Tábor felének a színvonalát, élvezetét. Ide hat napra költözünk. A helyszínt (ahogy ezt az előző években is tettük) az erdőn keresztül, egy túrával hagyjuk el.

/ÓBÁNYA – A fotók 2014. március 29-én készültek./

Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya

Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya

Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya
Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya
Tulipános Ház - Óbánya
Tulipános Ház - Óbánya Tulipános Ház - Óbánya

A TULIPÁNOS HÁZ SZOMSZÉDSÁGÁBAN TALÁLHATÓ A "TURISTAHÁZ AZ ÖREG MALOMHOZ":
A Turistaházba is évről évre visszatérünk. 2014-ben a Tavasz Táborban, 2015-ben az előTáborban vettük birtokba. Befogadó képessége 45 fő (pótágyakkal 55 férőhely). Az igazán hangulatos színes kis szobácskák mellett egy nagy konyhával, étkezővel, és a tetőtében lévő nagyobb szobákkal (minden szobához külön WC, Zuhanyzó) vár Benneteket.

/Turistaház – a képek 2015. március 1-én a bejáráson készültek./
Turistaház az Öreg Malomhoz Turistaház az Öreg Malomhoz
Turistaház az Öreg Malomhoz Turistaház az Öreg Malomhoz
Turistaház az Öreg Malomhoz Turistaház az Öreg Malomhoz
Turistaház az Öreg Malomhoz Turistaház az Öreg Malomhoz
Turistaház az Öreg Malomhoz

SZINTÉN A KÖZELBEN TALÁLHATÓ A "WINTERBERG VENDÉGHÁZ", melyet szükség esetén birtokba veszünk! A két szintes, új építésű családi házből létesített üdülőház nagy galériás nappalival, és gyönyörűen berendezett kis szobákkal és felszerelt konyhával vár bennünket. …és ha kedvünk úgy tartja még zongorázhatunk is…

Winterberg vendégház - Óbánya
Winterberg vendégház - Óbánya
 Winterberg vendégház - Óbánya
Winterberg vendégház - Óbánya
 Winterberg vendégház - Óbánya

Winterberg vendégház - Óbánya Winterberg vendégház - Óbánya

TÁBOR KÖRNYÉKÉNEK BEMUTATÁSA:
A TÁBOR helyszínei csodaszép környezetben vannak, így számos látnivalót, Természeti szépséget fogunk a Mecsekben megtekinteni. Nem kell messzire mennünk, hiszen a Tábort körülvevő hegyek, völgyek, tavak, kispatakok, és a nyüzsgő élőviláguk önnmagában is számos csodát tartogatnak!

Várajla, Tábor környéke Várajla, Tábor környéke Várajla, Tábor környéke Várajla, Tábor környéke
Várajla, Tábor környéke
Várajla, Tábor környéke
Várajla, Tábor környéke
Várajla, Tábor környéke
Várajla, Tábor környéke

A tábor mögött található domb, és magasles:
Várajla, Tábor Várajla, Tábor

Az erdön keresztül bármikor könnyen eljuthatunk az Óbányai völgyben található csobogókon át a csepegő kövekhez, és a Ferde-vízeséshez. Ezt a tájat én csak "az erdő szívé"-nek nevezem…!
Óbányai kirándulás
Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára  Kreatív Tábor - III. ÉVAD I. TURNUS
Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára
Kirándulás Óbányára Kirándulás Óbányára

Kívánságotokra minimum két teljes napot strandon töltünk! Erre, a környező települések strandjai (Szászvár, Magyaregregy), vagy a 2012-ben átadott Bonyhádi Termálfördő ad lehetőséget. Ez utóbbi kínálata: Élmény- és úszómedence: 25 méteres úszósávokkal, csúszdával, csúszdamedence öböllel, sodróárral, gejzír, nyakzuhany élményelemekkel, víz alatti teraszos ülő-fekvő területtel. Vízfelület: 538,76 m2, medence térfogat: 753,2 m3. Ülőmedence: 6 db hátmasszázs élményelemmel. Vízfelület: 44,55 m2, medence térfogat: 39,6 m3. Pancsolómedence: gyermek csúszda, gomba, vízköpő fóka. Vízfelület: 57,55 m2, medence térfogat: 19,95 m3.

Bonyhádi Termálfürdő Bonyhádi Termálfürdő
Bonyhádi Termálfürdő

A sok-sok csapatjáték, móka és kacagáson kívül, a helyi népművészet megismerése mellett  – amennyiben erre támogatást kapunk – vár ránk egy nagyobb buszos-túrázós kirándulás is, melyen megketintjük hazánk egyik legizgalmasabb Kalandparkját, a Mecsextrém Parkot.
Kalandok Abaligeti Cseppkőbarlang Kalandok

Ez esetben kirándulást teszünk Pécsre, a Tettyéről és Misina tetőről (TV-toronyról) is lenézünk…Pécs

…a közeli Magyaregregy település dombján található a "Máré-vár" romja, egy túra végcéljaként tűzhető ki, valamint a tőle nem messze lévő strand csobbanásra ad lehetőséget…
Magyaregregy Magyaregregy Magyaregregy
Strand
És természetesen mindezek mellett sok-sok Program és Foglalkozás vár Benneteket amelyekhez épp kedvünk vagy energiánk van…!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FOGLALKOZÁSOK:

Kreatív Tábor - Kalocsai Mintázás Kreatív Tábor - Kalocsai minta Kreatív Tábor - Kalocsai Mintátás Kreatív Tábor - Diótorta készítés Kreatív Tábor - Diótorta Kreatív Tábor - Kalocsai tojásfestés Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Textilfestés Kreatív Tábor - Gyöngyfűzés Kreatív Tábor - Kellékel lészítése Kreatív Tábor - Süthető gyurma Kreatív Tábor - Süthető ékszerek, dísztárgyak Kreatív Tábor - Íjászkodás Kreatív Tábor - Íjászkodás Kreatív Tábor - Körtőskalács sütés Kreatív Tábor - Kütrős kalács Kreatív Tábor- Körtőskalács sütés  Kreatív Tábor - Kemencés lángossütés Kreatív Tábor - Műsorok, bemutatok Kreatív Tábor - Népzene Kreatív Tábor - Néptánc Kreatív Tábor - Néptánc Kreatív Tábor - Táncház Kreatív Tábor - DANCE Kreatív Tábor - Táncház Kreatív Tábor - Kiállítások, múzeumok Kreatív Tábor - Kiállítások, múzeumok Kreatív Tábor - Keresztszemes hímzés Kreatív Tábor - Szalvétakép készítés Kreatív Tábor - SZalvétaképek Kreatív Tábor - Batikolás Kreatív Tábor - Szövés Kreatív Tábor - Színjátszás Kreatív Tábor - Színjátszás Kreatív Tábor - Keresztszemes Kreatív Tábor - Keresztszemes Kreatív Tábor - Porcelánöntés Kreatív Tábor - Porcelánfestés Kreatív Tábor - Csapatjátékok Kreatív Tábor

KIHÍVÁSOK:

Kreatív Tábor - Gyümitorta szépségverseny Kreatív Tábor - "Sziklamászás" Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Csapatversenyek Kreatív Tábor - Bátorságpróba (Eskütétel) Kreatív Tábor - Bátorságpróba

KALANDOK:

Kreatív Tábor - Városnézés, Múzeumok Kreatív Tábor - Városnézés, Múzeumok Kreatív Tábor - Városnézés Kreatív Tábor - Kirándulások Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor - Kirándulások, Túrák Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Buli Kreatív Tábor - Túrák Kreatív Tábor - Túrák Kreatív Tábor - Túrák Kreatív Tábor - Túrák Kreatív Tábor - Játékok Kreatív Tábor - Játékok Kreatív Tábor - Edd meg amit csináltál :) Kreatív Tábor Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Múzeumok, kiállítások Kreatív Tábor - Evés, ivás :) Kreatív Tábor - Lovaskocsikázás Kreatív Tábor - Kutyák is mindig ottvannak! Kreatív Tábor - Szabadidő, muzsika Kreatív Tábor Kreatív Tábor Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Strand Kreatív Tábor - Strandolás Kreatív Tábor Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Szabadidő  Kreatív Tábor - Szabadidő Kreatív Tábor - Szabadidő  Kreatív Tábor - Tábortűz Kreatív Tábor - Tábortűz Kreatív Tábor Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Tábortűz Kreatív Tábor Kreatív Tábor - Búcsú
stb. stb. stb. …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Néhány a Táborainkban sorra került foglalkozások közül:

Ügyességi és Kreatív foglalkozások – hogy megismerkedhess új dolgokkal, vagy épp fejleszthesd meglévő tudásod! Íjászkodás, Közös főzőcskézés -különféle ételek készítése,  sütése (pl. Kürtős Kalács sütés), Kemencés lángos sütés, Gyümölcstorta készítés, Brownie sütés, Kenyérsütés, Egyéni és Csoportos „Kihívások” és „Küldetések” (akár az éjszakában), "Túléló túra", Táncház, Interaktív daltanulás, Zenés esték, Közös zenélések, Diszkó, Tábortűz, Focimeccs, Kosárlabda… …és minden ami hozzá tartozik egy VALÓDI táborozáshoz! És persze sok kacagás!

Kézműves foglalkozások – hogy kiélhesd kreativitásod! Ékszerkészítés különböző technikákkal (pl. süthető gyurmából…), Gyöngyfűzés (karkötők, gyűrűk, nyakláncok), Szalagszövés (karkötők, övek), Gyertyamártogatás, díszítés, Textilfestés (nyomdázás, batikolás, díszítés textilfestékkel hozott pólóra), Szövés-fonás stb- stb…

Közösségi foglalkozások – hogy jobban megismerd Önmagad és Társaidat! Önismereti tréning, Kommunikációs tréning, Dráma játékok,  – rugalmasan, Hozzátok  igazodva a foglalkozásokat, hogy minél jobban érezzétek magatokat, s közben a lehető leghatékonyabban fejleszthessünk Benneteket!

Csapatok vetélkedői – …hiszen „kemény csapatversenyek” részesei lesztek 12 napon keresztül! Na és persze a maradék energiák levezetéséért!…

Kirándulások, Túrák – mindig más-más csodálatos helyeken! Hiszen tudod:

…Egy tábor ami Rólad szól, egy tábor ami Érted van…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GY.I.K. – "GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉDRÉSEK" és válaszok olvashatók IDE KATTINTVA!
Most már ismered a Tábort, ismered a lehetőségeket, ISMERD MEG AZ ÉRZÉST IS, mit jelent egy csapathoz tartozni!

További információk:
e-mail: info@kreativtabor.hu,   tel.: 20/998-11-11

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CSATLAKOZZ A CSAPATHOZ! 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SZERVEZŐ: Paksi Turizmusért Egyesület:

PATUR - Ifjusági Tagozat
IFJÚSÁGI TAGOZAT